SMITE Super Regionals 2016 Finals Recap och Results

Anonim
SMITE Super Regionals 2016 Finals Recap och Results - Spel

Innehåll

Vägen till SLÅ VM blir kortare och kortare på dagen. Med lite mindre än två månader att gå tills det bästa av de bästa tar världens skede, höjde Hi-Rez Studios bara sin årliga Pro League Super Regionals-händelse.

Fyra NA-lag och fyra EU-lag kom till LAN-scenen på Hi-Rez Studios eSports Arena i Alpharetta, GA - alla hoppas kunna hävda sin plats vid årets VM i januari. Efter många hårdkämpade strider i semifinalens rundor, fortsatte fyra lag för att möta den regionala championstiteln. EU-lag NRG och Obey gick head-to-head först, följt av NA-lag Eager and Soar G2A.

Här är vad du missade i dessa actionfyllda bästa fem matcher.

EU Finals Match: NRG vs Obey

3-0, favor av NRG

Spel 1

Att gå in i den här matchen var NRG den tydliga favoriten. Bestod helt av medlemmar från förra årets världsmästare Epsilon, det var ingen tvekan om att NRG skulle komma segrande.

De tog en tidig ledning i Game 1, bulldozing över Orbit i varje lane för att driva flera mål och få nästan fullständig kontroll över kartan. De kunde ta två Phoenixes innan ljudet slutade ta ner alla NRGs Tier 1-torn.

Lyda gjorde sitt bästa för att mildra den skada som NRG gjorde för sina mål genom att koka eldjätten tillräckligt länge för att låta Phoenixes respawn, men distraktionen varade inte länge. NRG pressade hårt i Lydis bas, tog Titan och segra med mer än 2 gånger mer död än deras motståndare.

. @ Yammyn_s Ra Snipes 😍 pic.twitter.com/GCMb2BJ2sT

- SmitePro (@SmitePro) 20 november 2016

Spel 2

Det andra spelet i den här matchen gick inte mycket bättre för Lyda än den första. NRG tog det första blodet på tre minuter och uppfödde sedan en tidig ledning. Lyda lyckades smyga in och ta Gold Fury på sju minuter, men betalade för det med en spelares liv.

Det såg ut som att saker kan vända sig om efter Lyda efter en vacker trollspel från Athena som fångade fyra NRG-medlemmar, men NRG kunde omvandla sig till en 3-2-handel till deras fördel. Lyda försökte klara av det genom att flytta in på Gold Fury. Återigen kunde NRG skjuta ut dem, men kunde inte säkra rasen för sig själva.

Flera minuter senare krossade båda lagen igen på Gold Fury, men den här gången kom NRG ut över scuffle, torkade fyra Obey-spelare utan att förlora någon av sina egna.

Med en 13k erfarenhet ledning och en 7k guld bly, var NRG ostoppbar. De drev snart in i Lydons bas och säkrade Titan och vann matchen med nästan 4x mer dödade på tavlan än Obey.

. @ ObeyVariety jukes runt och lyckas hålla sig levande ... tills @AdaptingSMITE hittar honom bakom brandjätten! #SPL pic.twitter.com/Dy6myJaMWu

Spel 3

Detta var Obeys sista chans att utjämna matchresultatet och hålla den regionala mästerskapsdrömmen levande. Och för de första flera minuterna såg det ut som om de bara skulle göra det.

Lyda slog marken och kör First Blood i en 1-1-handel med NRG. De förlorade tre medlemmar i en scuffle vid Gold Fury, men tog två NRG-spelare med dem och hindrade dem från att säkra fågeln. Lyda återvände snart efter att ha tagit Gold Fury för sig själv efter 12 minuter och tog sedan den andra omedelbart efter respawn vid 17 minuter.

Ridning på den lilla ledningen fick de av några fördelaktiga lagslag, och Obey flyttade för att stjäla brandjätten från NRG med en välplacerad Scylla ult. Men NRGs Isis gjorde det där just i tid för att poppa sin egen ultimata och säkra Giant, squashing Lydis ledning och dra ut en 4k-upplevelse och 5k guldfördel.

Genom något smart jordbruk och några mer välförverkliga scuffles såg Obey ut som om de kunde ta en ny ledning. Men NRG var inte på väg att ge in, och behöll takten bra genom mitt och sent spel.

Med Lyds kompis i det sena spelet började bli mer framträdande, visste NRG att tiden tickade. Lyda gjorde ett djärvt drag för brandjätten och lyckades säkra det, men det kostade dem fyra spelare och en Phoenix. Ändå tryckte NRG inte på segern ännu. De bjudde sin tid lite mer bara för att spela det säkert.

Slutligen gjorde NRG ett drag på Gold Fury som kostade dem två medlemmar. En annan scuffle vid Obeys rätt Phoenix kort efter föll mer i NRGs tjänst, och de kunde ta alla tre Phoenixes och Fire Giant obestridda.

Allt som togs var ett sista lag push (och ett 3-0 svep i den efterföljande kampen) för att ta Titan och vinsten. Och med det gick NRG bort med EU-Champion-titeln.

En 3-0 sop över @ TheObeyAlliance ger @NRGgg European Regional Championship! #HRX #SPL pic.twitter.com/7pLzG9Gs49

NA Finals Match: Eager vs Soar G2A

3-1, favör av Eager

Denna uppsättning spel var en vild åktur. Det såg ut som att det kan vara ett annat svep, men Soar gjorde en tapper försök att ta hem mästerskapets titel. Men i slutändan kom Eager ut överst.

Spel 1

Eager startade starkt, tog första blodet och två andra Soar-medlemmar i en 3-2-handel som föll till deras fördel. Även om Soar försökte hänga sig tillbaka och odla sina banor, pekade Eager dem obevekligt för att få en liten karta och XP-fördel.

På bara sju minuter in gjorde Eager ett drag på den första Gold Fury och tog det utan problem. Efter några fler lagkämpar tog rasen respawned och Eager det en andra gång. Medan Soar försökte återhämta sig från fördelen och kartkontrollen som Eager hade tagit, gick Eager till en tredje Gold Fury på 21-minutersmarkeringen. Detta lämnade dem med 10K erfarenhet och 8K guld leder. Strax efter respawn på 26 minuter tog Eager sin fjärde och sista Gold Fury i spelet.

Med en klar fördel från alla sina fångade mål utvidgade Eager sin ledning genom att dra en 3-2-handel på Soar och även med Fire Giant. Med en så stark ledning lyckades de ta alla mål 1 och 2 innan Soar kunde driva ett enda torn.

Efter en sista lagkamp som slutade med en 5-0-torka i Eager's favor var banan klar för att ta mitt Phoenix och skjuta till Titan för första vinsten.

. @ SoaRGaming förlorar Game 1 vs @EgrWorld som är upp tidigt i serien! #SPL #HRX pic.twitter.com/5U0K9WcWOR

Spel 2

Soar tog inte vänligt mot ett sådant överväldigande nederlag och kom ut att svänga i nästa match. De tog första blodet på mindre än en minut, men det verkade inte skrämmas. Efter den här initiala förlusten ryckte Eager motståndslöst tills de återfick sin fördel och tog sedan Gold Gury kort efter 11 minuter in.

Soar retaliated med en 2-0 lagkamp till deras fördel, och kom ut på toppen i en annan 2-2 handel strax efter. Ivriga försökte poke dem och hämnas de fyra dödsfallen Soar fick på dem, men deras timing var inte där och de kunde inte verka för att göra en samarbetsansträngning i lagspel.

Trots sin utspridda tid tog Eager den andra Gold Fury på 18 minuter, sedan tog fördelen i en 2-1 scuffle i djungeln. Strax efter tog de en annan Gold Fury för att ta ledningen igen.

Båda lagen dansade runt varandra tills omkring 26-minutersmärket, när Eager gjorde ett drag på Fire Giant och säkrade det. Med buff i handen och Soar i allvarlig nackdel tog Eager sin fjärde Gold Fury på 30 minuter in.

Mindre än en minut lyckades Eager ta bort alla fem Soar-medlemmarna och stormade sedan sin bas för att ta Titan och Game 2-vinsten.

Lugna ner dit @eGrDivios_! pic.twitter.com/YdeeEV3Xjn

Spel 3

Det såg ut att det kan vara slutet på vägen för Soar, men de drog ut en solid vinst i Game 3.

Ivriga tog första blodet i en 2-0-handel mindre än två minuter in, och kom sedan ut över en annan scuffle med Soar bara några minuter senare. Men det var sista gången Eager hade fördelen i det här spelet.

Soar lyckades göra en 2-4 handel till deras favör under nästa lagkamp och säkrade sedan Gold Fury på 11 minuter in. En annan 2-0-kamp i deras favör (och en imponerande 6/0 KD-post på Andinster's Thor) gav Sväva en sund ledning De snöbollade detta till en annan 2-0-handel som bredde deras fördel och gav dem några nivå 2-mål också.

Strax därefter dominerades Soar i en lagkamp som lämnade fyra ivriga medlemmar döda och drev sedan fiendens mittf Phoenix för att ta sin första seger på 26 minuter.

Den här är inte över än! @SoaRGaming kom tillbaka i Game 3 för att tvinga ett annat spel vs @EgrWorld! #SPL #HRX pic.twitter.com/VKwaDjqryT

Spel 4

Detta var ett spänt spel, som Soar öde hängde i balans. Men i slutändan återtog Eager åter sin fot och kom ut segern.

Första blodet gick till Eager efter fyra minuter, och strax efter en 2-2 djungelkamp satte Eager till ännu mer en fördel. Soar försökte poke dem ut i körfält och ta några viktiga djungelmål, men Eager var för aggressiv och hade för mycket kort närvaro för att de skulle göra mycket framsteg.

På 10 minuter tog Eager sin första Gold Fury. Strax efter rasen respawned lagarna kollapsade igen och Eager kom ut på toppen med en 4-0 torka tack vare en fantastisk quadra-kill från Zapmans Rama. Vid 16 minuter föll den andra Gold Fury till Eager också.

Vid 21-minutersmärket hade Eager en seriös 20 kg upplevelse och 15 k guld över Soar. De tog den tredje Gold Fury på 22 minuter, men Soar retaliated genom att torka tre av sina medlemmar en minut senare.

Verkligen oskadd, tog Eager eldgiganten så snart de respawned, och drev sedan alla Soars mål för att få total kontroll över kartan. Snart hade Soar inga torn och inga Phoenixes, medan Eager fortfarande hade fem torn och alla fåglar uppe.

Den här tydliga fördelen uppmuntrades ivriga att avsluta spelet snabbt och enkelt ta Soar's Titan på 26-minutersmarkeringen. De gick bort med ett toppfrö för VM och titeln NA Champions.

Grattis till @EgrWorld för att vinna det nordamerikanska regionala mästerskapet! #SPL #HRX pic.twitter.com/Ilv1JpsPFP

- SmitePro (@SmitePro) 21 november 2016

Vad är nästa för Eager och NRG?

Efter en serie långkämpade och hårda vunna slag har Eager och NRG förtjänat sig självautomatiska fläckar på Worlds Stage i januari vid SLÅ VM i Atlanta, GA. De andra Super Regional-deltagarna måste slå sig igenom parenteserna för att ta ett skott i den ultimata mästerskapstiteln - vilket definitivt kommer att vara kul att titta på de närmaste veckorna.

Håll dig klar till GameSkinny för mer SPL-action och täckning av de största SLÅ årets händelse.